Sivut

tiistai 7. syyskuuta 2010

Weinistä edelleen


Tiistai, viimeinen kokonainen päivämme täällä valkeni jälleen pilvipoutaisena. Lämmintä on 16-17 asteen verran ja tuulee varsin syksyisesti. Jatkoimme aamupäivän eilisellä kiertoajelulipulla. Tällä kertaa ´kiertelimme Tonavan kanavien ja uudemmempien kaupungin osien kautta vanhan kaupungin ydinkeskustaan. Siellä kurkistimme Pyhan Tapanin Tuomiokirkkoon sisällekin. Ulkoapäin se olikin niin mahtava pytinki, ettei siitä saanut mitään järkevää kuvaa. Ympäristön rakennukset on rakennettu niin sen kylkiin, että joutui vain niskat väärässä kurkistelemaan kohti taivaita nähdäkseen korkeat seinät ja kellotornit.







Kaduilla oli vilinää, tällä alueella etenkin turisteja tekemässä ostoksia. Niinpä suurinosa liikkeistäkin oli matkamuisto- ja tietysti Mozart-tuotekauppoja. Eksyttiin vielä uudelleen Ooperatalon nurkillekin ja huomattiin, että sen edustalla on tähtilaatat kadussa kuten Hollywoodissakin - täällä vain säveltäjiä.

Oopperatalon kohdalla metroasemalle vievässä alikulussa on tällainen mukavuuslaitos -Opera Toilet. 60 centin maksulla sai käydä asioilla näin viihtyisässä paikassa. Tietysti musiikilla!





















Sitten jatkettiin vielä kiertoajelulla. Kuvasin bussin ikkunasta näitä paikkoja, mutta niin vain on, etten enää muista mitä nämä kuvat esittävät. Taitaa olla tullut nähdyksi liikaa lyhyellä aikaa.


Nyt kun ollaan asuttu huoneistossa, ei olla tuhlattu ravintolaruokailuihin. Tänään kuitenkin löytyi ihan tästä asuntomme nurkalta ohittamaton lounastarjous. Päivän menu; tomaattikeitto ja Weiner Schnitzel +pommes yhteishintaan 4,95. Tuota ei voinut ohittaa ja tuli sitten maistettua paikkakunnan perinneruokakin. Annoksen koko oli melkoinen, kuten kuvasta näkyy.

Asuintalomme ja keittiön ikkunasta kuvattu näkymä Pratersternin
aukiolle, josta lähtevät lähijunat, raitiovaunut ja metro. Eräänlainen liikennekeskus.


Tuon lounaan jälkeen tultiinkin hieman lepäilemään tänne asunnolle. Tarkoitus on vielä tänään käydä katsastamassa Wienin huvipuisto Prater, joka on tuossa aukion vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti