Sivut

torstai 2. syyskuuta 2010

Bratislavaan









Tanaan iltapaivalla tehtiin 2,5 tunnin junamatka Budapestista Bratislavaan. Taalla majoitumme seuraavaksi kahdeksi yoksi Botel Marinaan. Se on Tonavan rannassa kiinni oleva laivahotelli. Huoneen/hytin ikkunasta kun katsoo ulos, nakyy Tonavan virtaava vesi. Virtaus on tosi kovaa, joten tuntuu kuin olisimme liikkeella talla laivalla.
Tulimme tanne iltapaivasta klo neljan aikaan, joten kovin paljoa ei viela ole ehditty nahda. Pieni kierros vanhassa kaupungissa tehtiin illansuussa. Ja heti ihastuttiin taman kaupungin tunnelmaan. Ihmisia, siis paikallisia, oli liikkeella ja ravintoloissa istumassa toisin kuin Budapestissa, jossa tuntui olevan kovin hiljaista. Tuossa ylapuolella on kuvassa H. C. Anderssen, satuseta. Mitahan se taalla tekee. Muistan, etta viimeksi kuvasimme hanen patsastaan Espanjan Malagassa. Tuo kaunis talo on Kansallisteatteri.
Taman kaupungin viehattavyytta lisaa heti nama hauskat, humoristiset patsaat, joita loysimme vanhan kaupungin kujilta. Tuon pikkukavelyn paatimme ateriaan paikallisessa ravintolassa ja sitten tulimmekin tanne laivalle kirjoittamaan tata blogia.
Kummallista, etta kaikissa hotelleissa on luvattu olevan nettiyhteys, Wifi, mutta se ei sitten kuitenkaan toimi. Budabestissa sen sanottiin olevan juuri korjauksessa ja taallakaan hotellilla se ei toimi. No, onneksi taalla on tassa aulassa maksuton kone, jota saa kayttaa. Silla nyt sitten tata kirjoittelemme. Huomenna lahdetaan tutustumaan lisaa tahan nyt jo viehattavalta vaikuttavaan Bratislavaan.









PS. Taalla on tanaan ollut liput puolitangossa, kutan tuosta yhdesta kuvasta nakyy. Tuo liputus johtuu siita, etta taalla sattui pari paivaa sittten Suomessakin uutisoitu ampumistapaus. Mieshenkilo oli hermostunut naapurissa asuvaan romaniperheeseen ja ampunut perheen kuusi jasenta, naapuriston parvekkeella olleen naisen ja lopuksi itsensa. Suomessahan naita kummallisia ampumistapauksia on ollut jo riittamiin, mutta nain siis taallakin.
... ja kun ei ole omaa konetta kaytossa, puuttuu tekstista tietysti aakkoset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti