Sivut

maanantai 20. syyskuuta 2010

Iltalenkki Colosseumille

Iltalenkille lähtiessä piti käydä katsomassa vieläkö Largo Argentinalla on kissoja. Muistin ne viime kerrasta, sillä Trasteverestä tultiin aina tälle aukiolle raitiovaunulla. Kissoja oli edelleen.
Tällä aukiolla, esille kaivettujen raunioiden keskellä elää valtavasti villikissoja. Hyväntekeväisyysjärjestö on leikkauttanut ja rokottanut ne ja ruokkii niitä ihmisten antamailla avustuksilla. Aukio on keskellä vilkasliikenteisiä katuja, mutta täällä kissat saavat olla rauhassa.
























Sitten suuntasimme Capitoliumin kautta Forum Romanumille. Pitihän nuo Rooman tunnukset kuvata. Naarassusi imettämässä Romulusta ja Remusta. Capiolionin takaa aukesi näkymä Foro Romanumille. Tällä alueella on olllut muinainen kaupunginkeskusta, jonne moni keisari on rakennuttanut temppeleitä ja hallintorakennuksia. Nyt ne ovat paljon nykyistä maanpintaa alenpana ja muutenkin jäljellä on vain osia rakennuksista. Aika paljon niistä on kuitenkin saatu selville. Eskon takana näkyvät Saturnuksen temppelin päädyn pilarit. Tuo jykevä portti on Septimus Severuksen kaari.


Vestan neitsyet ovat pitäneet temppelissään yllä ikuista tulta ja asuneet taustan rinteessä olevassa talossa.






Rooman valtakunnan rajat
oli kuvattu kivitauluin tätä aluetta halkovalla Via dei Fori Imperiumilla.







Sitten häämöttikin jo edessä Colosseum.
Ilmeisesti se on sisäpuolelta remontissa, koska seinän ikkunaaukkoja peitti valkoinen kangas.




Colosseumille emme viitsineet jonottaa sisään. Kävimme siellä viime kerralla,
eikä se ole sisältä säilynyt niinkään hyvässä kunnossa
kuin ulkoa.




Yhtäkkkinen sadekuuro yllätti meidät. Vettä tuli taivaan täydeltä puolen tunnin ajan. Ahtauduimme vastapäisen rakennuksen muurissa olevaan syvennykseen ja odottelimme sateen loppumista.

Sateen jälkeen palasimme via dei Fori Imperiumia pitkin ja tutkailimme sein toisella puolella olevia raunioita. Tällä puolen on ollut Keisari trajanuksen rakennuttamat osat.

Pylväs,jota kiertää kuvaukset hänen sotaretkistään ja kauppahallit aukion ympärillä.

Siis ostosparatiisi /galleria jo ajanlaskun alussa!



Sitten oli taas aika lähteä kämpille ruuan laittoon ja nukkumaan...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti