Sivut

torstai 9. syyskuuta 2010

Matkalla Wienistä Muncheniin





Eilen tehtiin reissun kolmas junamatka. Tällä kertaa Railjet-junalla. Se oli lähtenyt aamulla Budabestista. Me hyppäsimme kyytiin Wienissä ja matkustimme halki Itävallan. Juna pysähtyi St.Pöltenissä, Lintzissä ja Saltzburgissa.



Tämä oli nopeampi juna kuin aikaisemmat, joilla olemme matkustaneet. Ne ovatkin olleet paikallisjunia ja pysähdelleet useilla asemilla. Junissa on henkilökunta vaihtunut aina lähinnä valtion rajaa olevalla asemalla. Tässä junassa vaihto saksalaisten ja itävaltalaisten kesken tehtiin Salzburgissa.

Slovakiassa huomasimme saman kuin Tsekeissä aiemmilla matkoilla: joka juna-asemalla, jonka ohi juna kulki, oli komeaan virkapukuun pukeutunut asemapäällikkö käsi lakin lipassa tervehtimässä junaa. Harmi kun ei tulut kuvattua niitä, sillä muualla ei vastaavaa tapaa ole.
Junassa kuvaaminen on muutenkin hankalaa, kun niiden vauhti on kova ja ikkunat useinmiten likaisen puoleisia. Tämäkin juna meni Itävallan puolella välillä yli 200km/h. Vaunuissa oli TV-monitorit, joissa näkyi matkan eteneminen ja vauhti.



Jokunen kuva Itävallan maisemista onnistuikin. Lehmiä oli niityillä, vilja jo korjattu, mutta maissi- ja auringonkukkapellot vielä korjaamatta. Linnoja näkyi kukkuloilla kaikkien maiden puolella, vain tämän yhden sain kuvaan - tosin kaukaa- Itävallasta.





Peiniä kyliä,
aina kivikirkko korkeine torneineen kylän keskellä.







Salzburgin kohdalla näkyivät jo Alpit taustalla etelässä. Me käännyimme vielä pohjoiseen kohti Muncheniä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti