Sivut

perjantai 17. syyskuuta 2010

Firenzestä vielä vähän...



Viimeinen ilta täällä. Huomisaamuna edessä tämän reissun viimeinen junamatka: Firenze-Rooma.
Lätkin tänne näitä kuvia miten sattuu, jotta saan sitten keskittyä Roomassa Roomaan.
Tuossa kuvassa on kädessäni kalleimmat jäätelöt mitä koskaan on syöty. Sitä kun ei aina muista olla tarkkana. Ensimmäisenä iltana kun käytiin katsastamassa kaupunkia ja tietysti sitä kuuluisinta nähtävyyttä, eli Ponte Vecchiota, päätettiin herkutella maailman parhaalla jäätelöllä, jota saa vain Italiasta. Saatiin tämä päähänpisto juuri tuon sillan kupeessa. Kioskissa ei ollut mitään hintoja esillä ja kun sitten tuli maksun aika, hinta oli 15 euroa tötteröltä. No, muualla täällä kaupungilla on kyllä hinnat esillä; 1,5-4,5 euroon koosta riippuen. Olisi luullut meikäläisenkin jo matkan varrella sen verran oppineen, että välttää pahimpien turistirysien kioskeja ja kahviloita.
Hyvää se joka tapauksessa oli!


Täällä vanhan kaupungin kujilla huomaa taloissa paljon yksityiskohtia. Monessa on vielä rautalenkit tai -renkaat hevosten kiinnitystä varten. Suurenpien talojen, palazzojen seinissä näkee myös soihtutelineitä. Niissä on varmaan ollut tulet kun talossa on ollut juhlat. Etenkin sillä alueella, jossa oli noita palatseja kadut olivat vain niin kapeita, ettei taloja saanut mahtumaan kuvaan.

Eräänä päivänä "eksyttiin" vahingossa tähän kauppahalliinkin. Kaikenlaisia herkkuja oli saatavana ja kauniisti esille laitettuna.











Paikallisilla poliiseilla on valkoiset muovikypärät päässä. Mahtavat olla kuumat kesähelteellä. Nyt syyskuun puolivälissäkin on ollut lämmintä yli 25 asteen pilvisinäkin päivinä.
Esko tuossa poseeraa asuntomme keittiössä. Ja välillä myös kokkaa - täällä saa kaikenlaisia puolivalmiita herkkuja kaupasta ja tietysti pizzaa.

1 kommentti: