Sivut

tiistai 21. syyskuuta 2010

Vatikaani


Menimme Vatikaaniin aamusta ajatuksella, että siellä olisi silloin vähemmän jonoa. Pietarin kirkkoon sisälle menijöiden jono kiersi jo koko aukion. Päätimme, että emme viitsi jonottaa, vaan jätämme kirkon katsomatta sisältä. Lähdimme kiertämään Vatikaanin 46 hehtaarin aluetta kävellen.
Vatikaania ympäröi muuri koko alalta. Jono sen museoon oli myös mielettömän pitkä. Viime reissulla mekin jonotimme sinne ja kävimme katsomassa sen hienot salit ja Sikstuksen kappelin freskot. Vatikaania vartiovan Sveitsiläiskaartin asut ovat komeat.






















Yllättäen jono kirkkoon oli lähes hävinnyt kun palasimme takaisin aukiolle. Kävimme sitten kuitenkin kirkossa sisällä ja sen alapuolella olevassa kryptassa, jossa on edesmenneiden Paavien hautoja. Alhaalla oli kuvauskielto, mutta itse kirkossa sai kuvata.
Alla paavin valtaistuin, Apostoli Pietarin hauta ja sen yläpuolella pronssisten pylväiden reunustama katos. Katoksen alla olevasta pääalttarista vain paavi saa pitää messun. Kirkon seinustoilla on useita sivukappeleita, joissa muut papit eripuolilta maailmaa pitävät messuja eri kielillä.





















Kirkon seinustoilla on entisten paavien hautamuistomerkkejä sekä erilaista koristelua.


Tämän Michelangelon Pietan sanotaan olevan kirkon arvokkain teos.
Se olikin suojattu lasiseinän taakse.

Piha-alue kirkon edustalta kuvattuna. Sen kokoa on vaikea käsittää.


Aukiolle oltiin juuri laittamassa
muovituoleja ja kirkon edessä oli valtava skriini huomista varten. Paavi tulee keskiviikkoisin kirkon edustalle siunaamaan häntä tapaamaan tulleet ihmiset. Tuohon audienssiin on varattava paikat etukäteen. Viime käynnillämme täällä näimme aukion täyttyvän eri puolilta maailmaa tulevista ihmisistä. Nyt bongasimme taas hääpärin kirkon edustalla valokuvattavana. Otinpa minäkin sitten heistä kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti