Sivut

torstai 8. huhtikuuta 2010

Ateenaan


Taas vaihdetttiin maisemia. Matkalla Ateenaan ensimmäinen pysähdys oli Budabestissa. Koneen vaihdon välillä oli parin tunnin tauko. Budabestin kenttä oli niin pieni, että siellä ehti hyvin käydä ulkona ihastelemassa keväistä ilmaa. Olihan se erilainen kuin Helsinki-Vantaalla, jossa lähtiessämme sateli hieman lunta.

Nyt ollaan siis käyty Unkarissakin.

Ateenassa oltiin viiden aikoihin illalla. Taksikuskimme kentältä asunnolle esitteli myös lähistöä: mistä löytyy mikäkin kauppa, mistä pääsee metroasemalle ja miten on edullisinta kulkea. (viikkolippu 10€) Eipä täällä ole kaukana mikään palvelu.
Asuntomme on pieni kaksio parvekkeella neljännessä kerroksessa. Ihana vaihteeksi, Turkissa kun oltiin vain hotellihuoneessa. Paljon mukavampia nämä asunnot kuin hotellit silloin kun on vähän pidempään reissussa.

Eilen käytiin vain kaupoissa hakemassa ruokatarvikkeita jääkaappiin ja samalla kävelyllä lähiympäristössä. Tänään sitten suunnistettiin metrolla keskustaan. Käveltiin, katsasteltiin paikkoja ja tunnelmaa. Akropolis ja muut päänähtävyydet saavat vielä odottaa.










Ateena on rakennettu kukkuloille ja niiden väliin. Maisemia olikin mukava ihailla, samoin kuin kevään puhkeamista tänne.
Kevät tuntuu tämän päiväisen näkemän perusteella olevan täällä jotakuinkin siinä vaiheessa kuin se oli Antalyassa pari viikkoa sitten. Ihmisetkin pukeutuvat kuka talvisiin, kuka keväisiin vaatteisiin. Itsekin piti välillä riisua takkia pois ja välillä taas pukea se uudelleen, kun istui varjossa tai hieman tuulisessa paikassa.
Esko on muuten ihastunut kreikkalaiseen (ja turkkilaiseen) kahviin. Niistä kun ei saa vatsapuruja toisin kuin suomalaisesta kahvista.


Erikoisia kasveja ja puita on "bongattu" vaikka kuinka. Harmi vain kun yleensä ei ole tietoa mikä kasvi on kyseessä. Tässäkin tällainen "sinisade". Kukissa mahtava tuoksu joka toi mieleen tervan...



Eihän täällä voi kulkea eksymättä nähtävyyksille, vaikkei niille tarkoituksellisesti hakeudukaan. Tässä tämän päivän löydöt;
Tuulten torni eli Andronikos 100-luvulta ekr roomalaisen agoran alueella. Tornin laella on aikoinaan ollut pronssikärki, joka on näyttänyt tuulen suunnan. Ilmansuunnat ovat kuvattuina marmorisentornin sivuille.
Neitsyt Marialle omistettu Kapnikarea-kirkko 1000-luvulta on jäänyt nykyistä maanpintaa alemmaksi.
Olympiastadion joka on rakennettu ensimmäisiin nykyaikaisiin olympialaisiin 1896 paikalla olleen vanhan (330 ekr) stadionin paikalle. 2004 kisoihin tämä ei enää ollut soveltuva, joten niitä varten rakennettiin uusi kauemmas keskusta. Stadionin laidalta löytyi marmoritaulu, johon oli kaiverrettu kaikki kesäkisat vuosilukuineen, myös Helsinki 1952.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti