Sivut

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Passieg de Gràcian seutu

Nyt náitá kuvia on vain pakko latoa tánne, jotta jáávát muistoksi Barcelonasta. Náistá modernismin rakennuksistaanhan kaupunki on kuuluisa. Erityisen runsaasti niitá on juuri tállá Passeig de Gràsia-kadulla.
Eilen kavelimme sen ensin paivállá kertaalleen ja sitten oli vielá pakko tulla uudelleen illan hámártyessá katsomaan náitá taloja. Talot rakennettu 1900-luvun alussa ja on sitá silloin ollut kaupunkilaisilla ihmettelemistá niissá, kuten on nykyáánkin.
Tuo ensimmáisessá kuvassa iltavalaistuksessa kuvattu talo on Antoni Tapesin sáátión rakennus, joka on saanut katolleen A. Tapesin 1991 tekemán Pilvi ja tuoli-teoksen.










Katu on kilometrin mittainen bulevardi, jonka varrella sijaitsevat kalleimmat design-liikkeet, hotellit ja kahvilat, seká náyttávimmát rakennukset. Katuvalaisimetkin olivat upeat.














Kaikkia noita rakennuksia ei ole eritelty, mutta támá Amatller-talo mainitaan kaikissa opaskirjoissa Gaudin talojen lisáksi. Se on myós kuulunun modernistin, Josep Puic i Cadafalcin katalonialaiselle suklaatehtailija Amatllerille suunnittelema ja sijaitsee ihan Gaudin Batllò-talon vieressá. Gaudin rakennuksista teen ihan oman juttunsa, kunhan kerkián. Ne ovat niin erikoisia....


ja pitihán tánne liittáá tuo Kolumbuksen muistomerkkikin tuolta satamasta, Ramblaksen alkupáástá, kun se tipahti pois tuolta aiemmasta jutusta. Tállá vieraalla koneella tyóskentely on váhán hankalaa.


Me ollaan kávelty kilometritolkulla páivittáin. Eilen ainakin kahdeksan kilometriá, tánáán ehká enemmánkin kun káveltiin koko uimaranta- ja pienvenesatama-alue edestakaisin. Uikkarit unohtuivat kotiin, joten se rajoittaa auringonpalvontaa. Mehán ehdittiin olla kotona vain yksi páivá, ja oletin sááennusteiden perusteella táállá olevan viileámmát ilmat. Nyt on kuitenkin ollut ihan hellettá ja rannat ovat táynná auringonottajia. Uimassa ei sentáán ollut montaa ihmistá.
Miná siis vain pakkasin mukaan láhes samat vaatteet kuin Ateenaankin, vielápá váhensin hihattomia. Ja uikkarit jái kaappiin, kun niitá ei ollut Ateenassakaan -eihán siellá ollut uimarantaakaan kaupungissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti