Sivut

maanantai 26. huhtikuuta 2010

BARCELONA




Barcelonaan, Katalonian paakaupunkiin, matkattiin lauantai aamuna Fankfurtin kautta. Asuntomme on aivan kaupungin keskustassa, ns. goottilaisessa kaupungin osassa. Kavelymatkan paassa kaikesta. Ensimmaiseksi suunnattiin kauppaan ja sitten parvekkeelle maistamaan espanjalaista punaviinia. Hyvaa!

Asunnossa meilla on makuuhuone +yhdistetty olohuone-keittio. Nettiyhteytta vain ei saatu toimimaan vaikka kuinka yritimme. Sitten soitimme jo Cristinan, asunnon omistajan apuun. Hanen koneensa yhdisti langattomaan verkkoon,mutta meidan ei. Cristina sitten antoikin oman lapparinsa meille lainaan taalla olo ajaksemme, joten voidaan kuitenkin kirjoittaa tata matkapaivakirjaa. Mutta eihan Espanjassa ole nappaimistossa tiettyja kirjaimia. joten nyt sitten taas puuttuu "pilkut" a ja o kirjainten paalta.


Eilen kaytiin kavelemassa tuossa 200metrin paassa olevalla satama-alueella ja tietysti kuljettiin ensimmaisen kerran kuulu Ramlas lavitse.









Tama keskusta on taynna naita valtavan upeita taloja, eika me viela olla ehditty etsia niita kuuluisia Gaudin rakennuksia. Miten upeita ne sitten mahtavat ollakaan?
Ralmlaksella oli erilaisia esiintyjia, patsaita esittavia ja tietysti - jalkapallomaassa kun ollaan- pallotaitureita.
Tuonne Ramlakselle mennaan viela uudestaan.


Tanaan tehtiin koysirata-ajelu satama-alueelta Montjuic-kukkulalle. Aika huimaa kyytia korkealla. Ostimme jonotuksen jalkeen meno-paluuliput kaysiradalle ja kun sitten ylos torniin, josta vaunu lahtee, huomasimme, etá meilla on kylla kamera mukana, mutta siina ei akkua. Kameran akku oli jaanyt asunnolle laturiin. Ajeltiin menomatka kukkulalle ja sitten sielta kavellen takaisin asunnolle hakemaan akku ja kavellentakisin kukkulalle.

Sina aikana oli merelta noussut tuollainen sankka sumu satama-alueelle ja se nakyi kiirivan kohti kaupunkia. Erikoinen naky.

Kukkulalla oli Montjuicin linna 1700 luvulta, jota ymparoivat muurit, joissa oli naita hauskoja pikku torneja.
















No, paluumatkalla oli sitten kamera toimintakunnossa ja saimme naita komeita kuvia satamasta ja kaupungin rannasta.
Tuossa kuvassa nakyva puistokatu on Ramblas, ja korkea patsas sen alussa Kolumbuksen patsas.













Barcelonassa loytyvat nain upeat uimarannat aivan kaupungin keskustasta. Ensimmaiset "hullut" siella jo olivat uimassakin - varmasti turisteja.

Saa taalla on ollut lampoisempaa kuin odotimme, paivisin on ollut 23-25 asteen valilla noiden mittareiden mukaan, mita on tuolla kaupungilla nakynyt. Illalla sitten viela viilenee yota kohden niin, etta pitaa laittaa pitkahihaista paalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti