Sivut

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kroatia




Nyt ovat vuorossa Kroatian maisemat. Eilen saavuttiin tänne Blue1:n suoralla lennolla Dubrovnikiin. Huoneisto meillä on pienessä Cavtat'in kaupungissa, joka sijaitsee 16 km Dubrovnikista etelään.

Koska olimme täällä jo aamupäivällä, jouduimme odottelemaan huoneiston vapautumista iltapäivään. Aikaa kulutimme käymällä syömässä läheisessä ravintolassa. Päivä oli niin kuuma, että sitten kun saimme kämppämme, ei jaksanut muuta kuin käydä päivälevolle, eli siestalle.











Vasta auringonlaskun aikaan jaksoimme lähteä katsastamaan, millaiseen paikkaan oikein olemme tulleet. Vanha kaupunki ja rannat sijaitsevat alhaalla, huoneistomme ylhäällä kukkulalla, joten kiipeämistä on taas luvassa pari viikkoa.

Paikallisen vesipallojoukkueen junnuilla oli satama-altaalla iltaharjoitukset, joita seurailimme jonkin aikaa.

Mitkä maisemat! -Kuvat puhukoot puolestaan...












Täällä on paljon mäntymetsää - palmuja niiden seassa. Rannan tuntumasta kohoaa vuorissto, joka on puutonta. Vedet ovat kirkkaat, tavallaan kuin Maltalla. Rannat ovat kallioisia ja uimarannat ovat lähinnä betonilaitureita, joissa on tikkaat. Muutama pieni pikkukivinen poukama.

Auringonlaskut - upeita. Pitkään aikaan ei ollakaan nähty auringon laskevan mereen. Espanjassa ja Maltalla se laski vuorten taa.




















Tuolla iltakävelyllä seuraamme liittyi labradorinnoutaja. Se oli aivan meidän Junnun näköinen ja oloinen. Omistajaa ei näyttänyt olevan missään, ehkäpä se oli omilla teillään. Ilmeisesti helteinen päivä oli saanut senkin lähtemään veden ääreen vilvoittelemaan.


Koira oli kova uimaan ja sukeltelemaan. Se sukelsi ja toi suussaan isoja kiven järkäleitä rannalle. Mistä moinen harrastus -liekö omistaja opettanut. Meitä vähän surettikin asia, sillä tuolla menolla koira parka menettää kyllä hampaansa.


No, vedestä se ainakin näytti nauttivan.

Tämä Cavtat vaikuttaa oikein idylliseltä pieneltä paikalta. Muutoin täällä Kroatiassa pisti heti silmään korkea hintataso. Pitihän meidän eilen käydä huonetta odotellessa syömässä ja sitten vielä kaupassa. Aivan on Suomen hinnat ruuissa ja ravintoloissa. Viini ja olut ainoastaan hieman halvempia. Ei ollakaan pitkään aikaan oltu näin kalliissa paikassa. Espanja, Kreikka, Malta ja Sisiliakin olivat edullisempia.


Espanjaan ollaankin nyt vähän haikailtu, varsinkin keskiviikkoiltana, kun Espanja voitti Saksan jalkapallossa. Käytiin täällä katsomassa ottelua rannan baarissa. Paljon oli katselijoita täälläkin, mutta ei sellaista tunnelmaa kuin Espanjassa. Ja siellähän nyt tunnelmat ja tunteet vain tiivistyvät, kun Espanja pelaa tulevana sunnuntaina kullasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti