Sivut

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Cavtat


Päivät täällä ovat kuluneet
ympäristöön tutustuessa. Täällä on niin kaunista luontoa tässä rannikolla, että on vain kävelty ja nautittu siitä.

Päivät ovat niin kuumia, että liikkeellä täytyy olla aamusta ja illansuussa auringon laskiessa. Keskipäivät täytyy lepäillä ilmastoidun asunnon viileydessä.

Asunnon läheltä lähtee kävelyreitti, joka kulkee karumpia rantoja myötäillen pienelle kukkulalle. Lentokenttä on tässä aivan Cavtatin takana ja laskeutuvat koneet välillä melkein hipovat kukkulan lakeja.










Cavtatin vanha kaupunki on myös viehättävä. Kapeita kujia ja portaikkoja. Kukat ja pensaat kasvavat yli kivimuureilla aidattujen pihojen.






















Vanhan kaupungin kujat johtavat niemen kärjen kukkulalle, josta on näköalat kaupungin lahdelle.

Niemen kärjessä on myös kaupungin hautausmaa. Komealle paikalle pääsevät kaupunkilaiset viimeisen lepoonsa.












Auringon laskettua on vietetty aikaa rantakadulla baareissa. Seurattu jalkapalloan MM-kisojen otteluita tai vain istuskeltu ja katseltu ihmisvilinää. Muutamana iltana kadun varressa on ollut ohjelmaa. Yhtenä iltana paikallisen tanssikoulun oppilaat esiintyivät. Eri-ikäiset nuoret, lähinnä tyttöjä, steppasivat erilaisia tansseja. Yhtenä iltana puolestaan kirkon portaikolla esiintyi kuoroja. Muuten illat täällä ovat hyvin rauhallisia. Täällä ei ole diskoja tms. Varsinainen "yöelämä" löytyy Dubrovnikista, mutta eipä me olla sellaista kaivattukaan.


Dubrovnikissa on jo kertaalleen käyty bussilla ja tarkoitus on mennä vielä uudestaan katselemaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti