Sivut

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vappukuvia


Táállá ei paljoa mielenilmauksia vappuna nákynyt, toisinkuin uutisten mukaan Ateenassa oli ollut.
Ei sen puoleen muutakaan sellaista, mitá Suomessa kuuluu Vappuun. Ei ilmapalloja eiká karnevaalitunnelmaa.
Jonkinlainen juhlapaivá tuo kuitenkin oli, sillá Vapunpáivá, joka sattui lauantaille, oli táállákin vapaapáivá. Suurinosa kaupoista oli kiinni ja ihmisiá liikkeellá tavallista enemmán kahviloissa ja ravintoloissa páiván mittaan.
.
.
Barcelonassa olemme "tórmánneet" ilmióón "yóeláját". Námá paikalliset kun tuntuvat eláván enemmán yóllá kuin páivállá. Meidán kadullakin on hirveá kuhina ja meteli, joka alkaa puolilta óin ja kestáá aamu viiteen/kuuteen. Aamulla sen sijaan on ihan hiiren hiljaista puoleen páiváán ja suht`hiljaista iltapáivát ja illat.
Táállá paikalliset syóvátkin illallisen vasta klo22 aikoihin ja bilettámáán mennáán klo 2 aikoihin aamuyóstá. Kotiin kuulemma palataan aamukahvien jálkeen... Tuo kai pátee etenkin nuorison suhteen, mutta tuo hiljaisuus aamuisin kyllá on kummastuttanut kun on koko yón heráillyt hirmuiseen móykkáán.
Tyópáivá on kaksiosainen, alkaen klo 9 aikoihin. Siesta on n. klo 14-16 ja sen jálkeen ollaan muutama tunti tóissá. Tuota aikataulua noudattavat myós useimmat kaupat, joten niissá on muistettava káydá ennen siestaa, jos mielii saada ruokatarvikkeet lounaalle. Ravintolat puolestaan tarjoavat tuolloin lounasta ja ovat sitten vastaavasti kiinni neljástá illallisaikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti