Sivut

perjantai 7. toukokuuta 2010

Kotiin taas - piipahtamaan


Nyt sitá sitten pakkaillaan taas kotimatkaa varten. Kirjoitan tátá lauantai aamupáivállá, vaikka páiváys tulee perjantaille. Illalla latasin vain nuo kuvat ennen nukkumaan menoa.
Yó on nukuttu huonosti ja kuunneltu kadun meteliá. Etenkin viikonloppuóiná se on melkoista. Katunne on suht´ hiljainen ja rauhallinen páivisin ja iltaisin, mutta se tuntuu herááván vasta puolen yón aikaan. Meteliá riittáá sitten aamu kuuteen. Meluisimpia ovat pe-la ja la-su yót. Tuossa alhaalla on baareja ja tavernoja, joiden asiakkaat ovat myós kadulla jutustelemassa. Talojen seinistá áánet sitten kaikuvat tosi kovina. Kuinkahan sitá osaa kotona hiljaisuudessa nukkuakaan?
Eilen illalla oltiin vielá kávelemássá náitá pikkukujia. Huomattiin, ettá aletaan oppia kulkemaan táállá sokkelossa ja paikat tuntuvat jo tutuilta. Kaupungin talon edessá oli pieni mielenilmaus. Tállá kertaa hárkátaisteluja vastaan.


Páivállá ajettiin metrolla Espanjan aukiolle, josta sitten káveltiin ja katsasteltiin sen alueen paikkoja. Siellá oli támá komea rakennus Montjuncin kukkulan rinteessá. Katalaanian kansallistaidemuseo, jonka edestá hieno nákóala alas Espanjan aukiolle.









Museon ylápuolella on valtava puostoalue, jossa ovat vuoden 1992 olympialaisten kisapaikat, stadion ja uimastadion. Jos oikein ymmársin esillá olevista mainoksista, pidetáán táállá kesállá yleisurheilun EM-kisat heiná-elokuun vaihteessa.






Kukkulan rinteessá oli puistoaluetta, jossa vieháttáviá portaikkoja ja kaikenlaista náhtáváá. Puusto varsin vanhaa juuristosta páátellen.













Barcelonan katedraaliin tutustuttiin jo muutama páivá sitten. Silloin otetut kuvat vain eivát oikein onnistuneet. Kuvaaminen on joskus hankalaa kun on oikein kirkas aurinkoinen páivá. Valoa tulee liikaa ja kuvat náyttávát kumman vaaleilta, epáluonnollisilta. Koitellaan aina erilaisia asetuksia toivoen, ettá joku kuvista náyttísi jotenkuten luonnolliselta.
Katedraalin kupeessa oli pieni silta kujan yli, aivan kuin Huokausten silta Venetsiassa. Támán tarkoitusta ja histoariaa emme tiedá.
Barcelona on lumonnut meidát. Tánne tullaan varmasti uudestaan. Kaupunki on niin kaunis ja siisti. Náhtáváá on paljon. Táállá on mukava vain kuljeskella, katsella ja ihmetellá. Niskat kyllá kipeytyvát talojen katselusta, mutta silloin táytyy vastapainoksi keskittyá katselemaan katujen laatoituksia. Nekin ovat táállá erikoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti