Sivut

maanantai 3. toukokuuta 2010

Barcelonasta


Herásin maanantaiaamun vesisateeseen. Ilmat muuttuivat táállákin. Vapun aikana viileni, helle muuttui n. 20 asteen páiválámpótilaksi ja puolipilviseksi sááksi. Tánáán sataa ja samanlaista on luvattu láhipáiviksi.

Odottelen taas Eskon heráámistá ja laitan aikani kuluksi náitá viime páivien kuvia koneelle.
Námá espanjalaiskaunottaret bongasimme eilen eráán kirkon edustalta. Ilmeisesti oli alkamassa jokin sukujuhla johon oli pukeuduttu perintaisesti. Koetimme tiirailla olisiko kyseessá háát tms. mutta emme saaneet selville mistá on kyse.
Kauppa káy táállákin. Náitá afrikkalaisperáisiá kopiolaukku, vyó ja aurinkolasikauppiaita nákyy táállákin, mutta melko váhán. Levittávát "myyntipóytánsá" kadulle nopeasti ja huomatkaa, miten se on kulmista varustettu naruilla, joista vetámállá sen saa nopeasti kasaan ja sákiksi selkáán kun poliisit láhestyvát.
Táállá náitá kauppiaita on todella váhán verrattuna Ateenaan, vaikka olin ajatellut asian olevan páinvastoin, onhan Espanja tunnetusti ensimmáisiá etappeja Afrikasta Eurooppaan. Ateenassa ei voinut istua edes kahviloiden terassilla ilman, ettá sen kahvikupillisen aikana, jonka joit, kávi váhintáán 3-4 eri kaupustelijaa tarjoamassa jotain rihkamaa, jota hánellá oli mukanaan. Sen lisáksi olivat nuo kadunvarsilla olevat myyját. Táállá en ole tórmannyt muistaakseni lainkaan muunlaiseen kaupusteluun kuin noihin lakanan páállá kadulla kauppaajiin. Poliisit partioivat táállá ahkerasti ainakin náillá keskustan ja rannan alueilla missá olemme liikkuneet. He myós ottavat náitá kauppiaita kiinni, koskapa kauppiaita on noinkin váháisesti.
Muutenkin támá tuntuu olevan rauhallisempi ja siistimpi kaupunki kuin Ateena. Olin lukenut, ettá Barcelona on varkaiden paratiisi ja voi ollakin. Onneksi ei toistaiseksi ole omakohtaista kokemusta. Tosin kásilaukusta ja muusta houkuttelevasta mukana kannettavasta on jo luovuttu varovaisuussyistá.
No nyt herási jo Eskokin. Viime yó oli oudon hiljainen ja táállá sai nukuttua hyvin pitkástá aikaa. Olisiko syy maanantain vastaisuudessa vaiko tuossa vesisateessa...

Támá vuoden 1888 maailmannáyttelyyn rakennettu riemukaari Arc de Triomf koristaa Ciutedellan puistoalueen páássá olevaa bulevardia.
Hauskat oven kolkuttimet oli pakko kuvata.

Eilen satuimme páivákávelyllá huomaamaan, ettá kaupungintaloon páási vierailulle. Kyllá kelpaa kaupungin valtuuston ja hallituksen kokoustaa náissá saleissa. Talo on valmistunut 1300-luvulla.












Miltá náyttávát espanjalaiset junat?
Támá Estacio de Franca sijaitsee tássá asuntomme láhellá. Tuona iltana sieltá láhti juna mm. Genovan kautta Milanoon.






Tánne Ciutadellan puistoon suunnittelimme menevámme Vappuna picnikille. Se jái tekemáttá kun ilmat viilenivát. Samanlainen vappusáá-ilmió siis táállákin kuin Suomessa. Eilen illansuussa káytiin kávelemássá puistossa.
Puisto on rakennettu vanhan sotilaslinnoituksen paikalle maailmannáyttelyá varten 1800-luvun lopulla. Upeinta siellá on támá Vesiputous-suihkuláhde. Se vain on niin valtava, ettá sen yksityiskohtia ei saa kuvatuksi meidán pikkukameralla,mutta vetáá mielestáni vertoja Rooman Fontana Treville.

Puistossa oli eilenkin paljon kaupunkilaisia istuskelemassa nurmikoilla piknikillá, kahviloissa, kávelyllá tai soutelemassa pikkulammella sen keskellá. Puiston laidalta lóytyy myós Barcelonan eláintarha. Saa náhdá ehdimmekó joku páivá káydá siellá.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti