Sivut

perjantai 14. toukokuuta 2010

Sisilian Cefalu


Cefalu on kuvankaunis, 13 500 asukkaan pikkukaupunki Sisilian pohjoisrannikolla. Tààllà ollaan nautittu rauhasta ja kiireettòmyydestà. Aparthotellissamme ei ole nettià, joten matkapàivàkirja on nyt heikoilla. Nyt poikkesimme ensimmàistà kertaa nettikahvilaan kirjaamaan kokemuksia. Yhteys on nopea, mutta kuvien lataaminen tavattoman hidasta. Ilmeisesti ohjelma tarkastaa muistitikkumme virusten varalta pidemmàn kaavan mukaan.

Tààllà ollaan nautittu auringosta - maattu rannalla aurinkoa ottaen ja Esko tietysti uimassakin.
Vanha kaupunki on ollut mukavaa sokkeloa kàvellà ja katsella. Kaupunki on rakennettu Rocca-vuoren juurelle. Tuo vuori on vain n. 300 metrià korkea, mutta kova urakka sen laelle kiipeàminen oli. Tànà aamuna ennen pàivàn làmpeneistà kàvimme siellà.

Kevàt on tààllà jo vaihtumassa kesàksi. Matkalla Catanian lentokentàltà Cetafuun nàimme jo heinàà paalattavan. Sehàn on Suomessa jo keskikesàn merkki. Paljoa tààllà tosin ei heinàpeltoja ole. Saari on enimmàkseen vuoristoa ja sen mukaisesti karua. Sitrushedelmià, etenkin sitruunoita, viinià , oliivipuita ja lampaanhoitoa.

Alunperin meillà oli tarkoitus kierrellà tàtà Sisiliaa enemmànkin, onhan tààllà paljon nàhtàvàà, Etna, Liparisaaret, vanhat kaupungit ja kylàt. Nyt on kuitenkin kàynyt niin, ettà Ateena ja Barcelona on vàsyttànyt meidàt. Ei olla jaksettu làhteà reissaamaan, vaan ollaan vaan nautittu paikallaan olosta ja auringosta. Yòtkin tààllà ovat niin ihanan hiljaisia suurkaupunkien melun jàlkeen. Palermossa, joka on tààltà vain tunnin junamatkan pààssà, ehkà poikkeamme, mutta muut nàhtàvyydet jàànevàt seuraavaan kertaan.

Suomessa nàyttàà nettitietojen mukaan viimeinkin làmmennneen. Tààllà puolestaan meni pilveen nyt iltapàivàstà, tulossa ehkà ukkosta ja sadetta.

Nàyttàà siltà, etten saa noita kuvia ladattua tànne tàllà kahvilan koneella.
Ne on sitten lisàttàvà jàlkikàteen kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti