Sivut

maanantai 24. toukokuuta 2010

Kusadasi




Helteinen viikko Kusadasissa Egeanmeren rannalla alkoi ukkoskuuroilla. Niitä oli kolmena ensimmäisenä iltana ja yönä.

Päivät olivat lämpimiä tuolloinkin ja helteisiä, 27-30 asteisia loppuloman.



Kusadasi nimi tarkoittaa lintusaarta. Lintusaari linnoituksineen olikin aivan kaupungin edustalla. Toinen edustalla oleva suurempi saari onkin sitten Kreikan Samos, jonne on matkaa vain kilometri.
Tämä entinen kalastajakylä oli nyt vilkas turistirysä. Satamaan pysähtyi päivittäin muutama suuri Välimeren risteilijä. Laivat, joissa oli tuhansia matkustajia, saapuivat yöllä ja lähtivät illan koitteessa jatkamaan matkaa seuraavaan pysähdyssatamaan. Päivän aikana matkustajat kierrätettiin Efesoksessa ja kaupungin basaarikujilla. Tuo turistiryntäys näkyikin sitten kaikkialla päiväsaikaan.














Ensimmäisinä päivinä, kun ei ollut aivan hirveän kuumaa, jaksettiin paremmin kävellä katsastamassa ympäristöä, rantoja ja vanhoja kaupungin muureja. Kurkattiin myös paikalliselle hautausmaalle. Kovasti eroaa sisilialaisesta vastaavasta. Täällä uskovatkin, että kuollut on siirtynyt jo paratiisiin, joten hautausmaat ovat varsin kolkkoja paikkoja.
Isänmaallisuus sitävastoin näkyy kaikkialla. Täälläkin Turkin liput koristavat joka paikkaa, myös kotien parvekkeita.









Vihannes- ja hedelmämarkkinat ovat paras paikka hankkia ruokatarvikkeita.


Tällä kertaa mukaan tarttui tuoreita mansikoita, kirsikoita, tomaatteja ja aprikooseja. Paikallisia juustoja ja makkaroita sekä niiden lisäksi tuoretta leipää. Siinä lounastarvikkeet useammaksi päiväksi.


Markkinoilta tullessa eksyttiin vahingossa väärään Dolmukseen.
Saatiin kävellä helteessä melkoinen matka ennenkuin löydettiin takaisin hotellille. Hotelli sijaitsi korkealla mäellä, joten sinne kapuaminen ostosten kanssa ja ilmankin oli aina melkoinen puuskutuksen paikka.




Kummasti vain tuo lämpö teki tehtävänsä ja parasta lomatekemistä oli rannalla makoilu. Suunniteltu käynti Samoksessakin jäi tekemättä.

Tässä rannan komein "rantaleijona"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti