Sivut

torstai 14. tammikuuta 2010

Kairoon


Matka Kairoon ei ollut helppo. Lähdimme kotoa lauantaiaamuna 8.1. klo 5. Pakkasta oli -24.
Lentomme oli Wienin kautta ja Kairoon oli tarkoitus pääsä klo 15.
Pakkanen oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja lentokone, oikeammin sen jarrut olivat jäätyneet Helsingissä. Kesti melkein kaksi tuntia saada kone nousukuntoon. Niinpä myöhästyimme jatkolennolta. Wienin kentällä sitten selviteltiin, että mites nyt. Löytyi iltapäivällä lähtevät kone, joka tosin lensi ensin Etelä-Egyptiin Luxoriin. Niinpä kiersimme sen kautta ja olimme Kairossa vasta ilta kymmeneltä. Kentältä oli vielä tunnin ajomatka asunnolle Gizaan. Sinä iltana ei sitten jaksanutkaan muuta kuin poiketa kadunvarsikaupassa ostamassa vettä ja sen jälkeen nukkumaan.

Seuraavana aamuna kiertelimme asunnon ympäristöä -haa, ne pyramidithan ovat aivan tuossa nurkalla- ja tietysti kattoterassillemme tarkistamaan asia ylhäältä päin.






Illan pimennyttyä alkoivat pyramideilla Sound & Light -showt. Niitä saame katsoa parvekkeelta illmaiseksi. Selostuskin kuuluu osittain -sikäli kuin se ylittää muun melun ja minareeteista kaikuvat rukouskutsut.




Päivä Kairossa on hieman sumea -kaikkialla leijuu pöly joka sumentaa sen. Läheisessä puistossa on penkkeä, mutta ovat niin paksussa pölyssä, ettei tulisi mieleenkään istahtaa niille. Ilmeisesti täällä ei ole satanut muutamaan päivään, sillä puut ja pensaat ovat vihreän sijasta ennemminkin ruskeita -pölyssä nekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti