Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Egyptiläisessä museossa


Viime yönä oli satanut hieman vettä ja aamu oli pilvinen. Siispä museopäivä. Kävimme tutustumassa Egyptiläiseen museoon. Siellä on esillä valtavat määrät patsaita, pylväitä ja seinämaalausten osia. Kivisiä hauta-arkkuja ja kaikkea "pientä" mitä hautoihin on laitettu kuolleen mukaan matkalla ja tuonpuoleisessa tarvittavaa; palveluskuntaa esittäviä pienoispatsaita, ruokaa, koruja, aseita ym.ym. Museossa on myös erillinen "Mummy"- eli muumio-osasto, jonne on oma pääsymaksunsa. Sen jätimme väliin tällä kertaa. Muumioita kun ollaan käyty "tapaamassa" aiemmin Luxorin museossa, jossa esitellään myös muumiointia.
Tietenkin katsastimme Tutanhamonin haudan aarteet. Kyllä on kaverilla ollut paljon kultaa ja kimaltavaa mukana haudassaan. Uskomaton määrä tavaraa, huonekaluja, kärryjä, ruokaa, koruja, jne. sekä tietysti kaikki ne kullatut arkut, jotka ovat olleet sisäkkäin hänen ympärillään.
Itse Tutanhamonhan on siirretty takaisin omaan hautaansa Kuninkaiden Laaksoon Luxoriin.
No, niinhän se on, ettei tuota yhdessä päivässä jaksanut kaikkea katsella. Jos tulee toinen sadepäivä, menemme sinne uudestaan.
Museossa ei tietenkään saanut kuvata. Allaoleva kuva on postikortista.
Tuossa keskellä on oma suosikkini; Skarabee, eli koppakuoriainen eli sittisontiainen, joka aina uskollisesti potkaisee auringon taivaalle manalasta ja näin saamme uuden päivän.








Tuoreita banaaneja myynnnissä. Myös muita vihanneksia ja leipää myydään tällaisista polkupyörämyyntipisteistä tai aasin rattailta. Kaasupullojen kauppias kiertelee täällä aasillaan ja kolisuttaa kepillä pullojen kylkeen, jotta emännät tietävät hänen tulleen nurkille.

Maanantaina käveltiin ja katseltiin Rodan saarta. Sieltä oli mantereen puolelle muutamia siltoja, mutta Niilin olisi voinut ylittää myös paikallisella "tagettolla". Tässä tosin istumapaikat toisin kuin Venetsian vastaavassa. Ei kuitenkaan tullut kokeiltua tuota kulkupeliä. Tuskin joen ylitys olisi maksanut kovinkaan montaa piasteria.


PS. Noita kuvia saa klikkamalla suuremmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti