Sivut

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Maltalla


Me ollaan nyt Maltalla.

Jos äkkilähdöistä löytyy viikon matka
Maltalle 190 eurolla hengeltä, ei vuorotteluvapaalaisten auta muuta kuin pakata laukkunsa ja lähteä.
Pakkaaminen alkaa muuten jo sujua, sen verran sitä on tullut tehtyä.










Maltalle tultiin eilen illalla myöhään.
Tämä päivä on katsasteltu Melliehan kaupunkia hotellimme ympäriltä. Karua ja kaunista. Lähipäivinä tarkoitus on tutustua enemmälti saaren ja mereen. Täällä on merivesi kirkkaampaa kuin missään muualla Välimerellä. Kuinka kaunis se voikaan olla....











Itse Mellieha on kukkulalla. Komea katedraali näkyy alas Melliehan lahdelle, missä maltalaisittain harvinaisempaa hiekkarantaa. Rannat täällä ovat enimmäkseen kalliorantoja. Hotellimme on alhaalla Mellieha Bayssa, aivan hiekkarannan lähellä.












Kalliossa katedraalin kupeessa oli mahdollista käydä tutustumassa toisen maailmansodan aikaan kaivettuihin luolastoihin.

Luolastoissa maltalaiset ovat olleet suojassa pommituksia. Tehosteet täällä loivat aavemaista tunnelmaa - lasten itkua ja rukousten luentaa.
Maltalaiset pitivät pintansa saksalaisia vastaan, vaikka kevään -42 aikana Maltalle pudotettiin pommeja kaksi kertaa enemmän kuin Lontooseen ja saivatkin Englannin kunigas Yrjö VI:lta Yrjön ristin Urhoollisuudesta, For Gallantry. Risti onkin kuvattuna Maltan lipussa.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    on teillä huisin hienoja kokemuksia
    matkan varrella. Mekin täällä Veipissä
    nautitaan teidän puolesta ja
    ihaillaan kuvia. Pitäkää Hauskaa!

    VastaaPoista
  2. Hei,
    terkkuja teillekin.
    Kiva, että ehditte kurkistella välillä näitä juttuja....

    VastaaPoista