Sivut

torstai 11. helmikuuta 2010

Salzburgissa

Asumme tällaisella "omakotitalo" alueella kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta.
Eilen söimme "Ketun kellarissa".

Muutama päivä on täällä kierrelty katselemassa kaupungin elämää ja nähtävyyksiä. Museoita täällä piisaa. Me ollaan tähän mennessä käyty Mozartin syntymäkodissa, Mozartin asunnossa, Salzburg-museossa, Salzburgin Katedraalissa ja Luonnontieteen museossa. Kaikissa on ollut hyvin järjestetyt ja opastetut näyttelyt. Mielenkiintoisia ja erilailla toteutettuja kuin museot yleensä.

Kaupungilla ollaan lähinnä käyty kahviloissa, joita täällä on todella paljon! ja ravintoloissa. Yllätys oli se, että täällä nuo paikat ovat paljon halvempia kuin Suomessa. Ruoka on kaupassakin halvempaa, mutta etenkin noissa kahviloissa ja ravintoloissa hintaeron huomaa.
Esim. Vanhan kaupungin sydämessä, kallemmalla turistipaikalla tunnelmallisessa vanhassa kahvilassa kaksi capuccinoa + Mozart- ja Sacherkakun palat maksoivat yhteensä 12€. Kahden hengen ruokailu juomineen on maksanut 15-25€ yhteensä paikasta ja ruuasta riippuen.
Ihanaa on ollut se, että täällä on kaikkialla pieniä leipomoja, joista saa aamuksi tuoreet sämpylät. Ja näkisittepä ne pulla ja leivostiskit...



Kaupunkia halkoo Salzach-joki ja sen ympärillä kohoavat korkeat kukkulat, uuden kaupungin puolella Kabuzinerberg ja vanhan kaupungin puolella Mönchberg. Tuolla Mönchbergin laella kohoaa komea linnoitus, jonka vanhimmat osat ovat 1000-luvulta. Linna on ollut paitsi puolustusta varten myös asuntona/palatsina Salzburgin Arkkipiispolle, jotka ovat tätä aluetta hallinneet. Linnoitukselta oli komeat näköalat kaupunkiin.





Vanhasta kaupungista löytyy kaikenlaisia kauppoja. Joulukauppa ja pääsiäiskauppa ovat auki koko vuoden. Tietysti turisteille on tarjolla kaikkea mahdollista Mozart-kamaa: suklaakuulat, sateenvarjot, T-paidat, kassit ym.,ym...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti