Sivut

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

KEVAT Kyproksella

Taalla Pafoksella on jo kevat, melkeinpa kesa - suomalaisen mielesta. Taalla kukkivat parhaillaan kirsikkapuut ja monet kukat. Niittyjen heina on pitkaa kuin Suomessa juhannuksen aikaan. Taalta on bongatttu paljon uusia tuntemattomia kukkia samoin kuin tuttujakin. Syklaamit kasvavat ja kukkivat parhaillaan karuissa kivikoissa. Unikot kukkivat punaisena jne.
Pafoksen kaupunki on viela osittain talvilevolla. Monet ravintolat avaavat vasta oviaan. Paikalliset ovat pukeutuneet lampimiin talvivaatteisiin. Lampoa on kuitenkin jo yli 20 astetta. Suomalaiselle kesakeli. Illalla auringon laskiessa tosin tulee akkia kylma.





Nama kuvat ovat Pafoksen Kuninkaiden Haudoilta. Kuulemma se on kuolleiden kaupunki, jota kutsutaan tuolla nimella. Vanhoja hautoja, muttei kenenkaan kuninkaallisen.

Autoajelulle lauantaina:
Esko on rohkea ja uskalsi lahtea ajamaan vaaralla puolen tieta: taalla on vasemmanpuoleinen liikenne ja autoissa ratit vaaralla puolella.
Suuntasimme saaren luoteisosaan Amakasin niemelle. Siella kun oli tama Afroditen kylpyla. Sen vedella peseytymalla nuortuu. Tietysti Tepa heti kokeilemaan. Harmi, etta kylpeminen oli kielletty, nyt vain kasvot kaunistuivat!
Mukava siella oli kavella ja katsella maisemia. Ilma oli lammin ja aurinkoinen. Tuoksui kesalle!



Tama pieni kalasatama Agios Georgios loytyi matkan varrelta.


Tanaan lahdimme "sunnuntai-ajelulle" Pafoksesta Limasoliin pain. Lahella Limasolia loytyi tallainen 1400-luvulla rakennettu Kolossi-linna. Sen pihalta bongasimme myos linnanneitoja.

Rantatieta paluumatkalle. Matkan varrella monenlaista nahtavaa ja ennen kaikkea mahtavia maisemia. Tie vuoroin nousi ja vuoroin laski kukkuloilla. Muinainen Kurionin kaupunki on mykenelaisten 1200 ea. perustama. Se on ollut myos roomalaisten asuttama. Kauniin amfiteatterinkin ovat sinne pystyttaneet. Kristitty kaupunki siita on tullut 300-luvulla ja sen jalkeen onkin kaynyt huonosti... Maanjaristys on tuhonnut sen 365. Nyt kaupungin rauniot ovat todella korkealla kukkulalla. Aiemmin lienee merenpinta ollut korkeammalla?


Korkealla kukkulalla oli myos Apollo Hylanteen, metsan jumalan Temppelin rauniot.

Paivan paatteeksi ehdimme viela kuvata rantaa, jossa Afroditen uskotaan syntyneen.

Terveisia Kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti