Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2009

Kuubaan

Viikko on oltu kotona. Täällä on todella pimeää. Vettä sataa, lämpöasteita siis, ja päivä ei juuri valkene. Intiasta tultua tuntui uskomattomalta tämä pimeys. Ensin pestiin pari päivää pyykkiä ja nyt on sitten pakkailtu tavaroita.

Pakkaaminen on matkustamisessa se asia, mitä inhoan eniten. Nyt on varattava kaikenlaista vaatetta mukaan, työvaatteita, retkivaatteita, juhla- ja edustusvaatteita. Kuukaudessa on monenlaista tilannetta ja tilaisuutta. Pyykkipulverit ja -narut tietysti myös. Lisäksi laukkuihin on mahdutettava tuliaiset ja lahjat eri kohteisiin Kuubassa. Leirin ohjelmassa on paljon vierailuja.

Huomenaamulla on lento Pariisin kautta Havannaan. Matkaan menee ajallisesti kaikkiaan 16 tuntia, huh! Tällä viikolla ollaan keräilty ja hankittu noita lahjatavaroita ja työstetty Suomi-aiheista näyttelyä leirille. Tuon näyttelyn aiheeksi sovittiin kuukausi sitten pidetyssä leirille lähtijöiden tapaamisessa "hullut suomalaiset tapahtumat". Olen haalinut kuvamateriaalia Eukonkanto-, Löyly-, Suopotkupallo-, Umpihankifutiksen ja Ilmakitaransoiton MM-kisoista. Uskomatonta, mutta noista kaikista on tosiaankin MM-kisat Suomessa. Onpahan siinä ihmettelemistä niin kuubalaisille isännille kuin muista maista tuleville leiriläisillekin - tuollaista siis puuhaavat tosikot suomalaiset. Näyttelyn avajaisissa tarjoilemme maistiaisia hapankorpuista, salmiakista (Kossun kera ja ilman), poronlihasta yms. Osa porukastamme työstää illanviettoon suomalaista ohjelmaa - jotain tosikkomaista varmaan tiedossa...
Meillä on matkatavaraa kolme 20kg:n laukkua, ja lisäksi ilmeisesti saamme turkulaisilta matkatovereilta yhden laukullisen työkaluja yms. tarviketta. Näin tulee käyttyä kaikki kilot jotka saa koneessa viedä. Toivottavasti nyt on kaikki oleellinen mukana -eikä vain tarpeetonta tavaraa.

Kuubassa ei ehkä nettiyhteyksien äärelle pääse - ehkä jossain isommassa hotellissa toimii jollaintavoin - joten kokemuksista kirjoitteleminen saattaa jäädä kotiin paluun jälkeiseen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti