Sivut

maanantai 15. marraskuuta 2010

Teneriffa



Viimeisen matkan kohteena oli Teneriffan Los Gigantes, pieni kylä saaren lounaisosassa. Rannalta häämötti 20 kilometrin päässä etelässä oleva La Gomeran saari. Los Gigantes oli karu ja musta paikka. Musta siksi, että maaperä ja rannat olivat vulgaanista kiveä. Teide-tulivuoren purkaus on muodostanut nämä maisemat.

Kadut kulkivat pitkin rinteitä, joten taas sai kulkea satoja portaita pitkin paikasta toiseen. Puutarhat kukkivat ja ympäristö oli tosi kaunista asuinalueella, mutta heti sen ulkopuolella näkyi vain kuivaa tyrakkikasvustoa.












Aurinko laski iltaisin kuuden jälkeen La Gomeran saaren taakse.

Täällä ei juuri uimarantoja ollut, vain pieni, mustahiekkainen poukama. Paikka toi mieleen Costa Morenan, jossa olimme viime joulun.
Lämmintä oli päivisin 25-30 asteen välillä, iltaisin ja öisin 18-23 asteen välillä, joten täällä sai vielä hetken kuvitella, ettei talvea ole olemassakaan.
Täydellinen paikka rusketuksen hankintaan, sillä juuri mitään muuta täällä ei sitten voinutkaan tehdä.


Los Gigantes tarkoittaa jättiläistä. Nimensä kylä onkin kuulemma saanut noista laavasta muodostuneista jättiläiskallioista sen kupeessa.

Tällä matkalla mukana olivat myös Korson Kundit, Ari, Asko, Timo ja Janne, joten Eskollakin oli vaihteeksi minua parempaa juttuseuraa. Eipä silti, ei minullakaan ollut valittamista ainoana naisena seurueessa...























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti