Sivut

lauantai 9. lokakuuta 2010

LOUTRAKI



Loutrakissa kävimme bussiretkellä tutustumassa lähiympäristöön.

Rannalta kohoavan Geraniavuoren rinteellä oli neljä nunnaluostaria. Yksi niistä on tämä Ossios Patapioksen
nunnaluostari. Sinne oli tietä pitkin 14 km matka ja lisäksi 150 askelman portaikko. Sumu peitti vuoren rinteet

kun saavuimme sinne,
mutta hälveni sitten siellä ollessamme.


Luostarissa asuu n. 40 nunnaa. Me saimme tutustua sen kirkkoon ja luolaan, jossa oli 400-500 luvulla eläneen pyhimykseksi julistetun erakon, Ossioksen jäännökset, joilla uskotaan olevan ihmeitä tekevä vaikutus.


Sumun ja sateen hälvettyä luostarin pihalta näkyi toinen luostari alempana rinteessä, Loutrakin ranta jota valuneet sadeveset läikittävät sekä niemen kärki, jota kohden lähdimme seuraavaski jatkamaan matkaa.



Lounastauolle pysähdyttiin
lähes niemen kärjessä olevalle Vougliagmerelle eli Siniselle järvelle.
Se on kapealla salmella yhteydessä Korintinlahteen, joten sen vesi on suolaista. paikka on kuulemma paikallisten suosima virkistysalue.



Siitä olikin sitten vain pari kilometriä niemen kärkeen, jossa olivat Hera-jumalattaren temppelin rauniot.
Kauniille paikalle ovat sen aikoinaan rakentaneet.
Temppeliltä lahden yli katsomalla erottaa juuri ja juuri lahden toiselta puolelta Korintin kanavan suoran aukon rannan maisemassa.












Seuraavana päivänä kävimme sitten tutustumassa 10 km pääässä Loutrakista olevaan Korintin kaupunkiin. Uusi kaupunki on aivan rannalla, eikä mitenkään poikkea Kreikan uusista kaupungeista. Siksiköhän sieltä ei tullut otettua muuta kuin tämä yksi kuva rannan suihkulähteestä.
Ylempänä mantereella oli vanha Korintti, tai se mitä siitä on jäljellä. Täällähän apostoli Paavali on asunut ja perustanut ensimmäisiä kristittyjen seurakuntia. Myöhemmin hän on sitten kirjoittanut kirjeitä, joista osa on Uudessa testamentissa, seurakunnalleen.
Nämä Korintin rauniot ovat roomalaisvallan ajalta ajanlaskun alusta, sitä vanhempi, tuhoutunut asumisen jälki on niiden alla.
Herkullisen näköisiä granaattiomenoita kasvoi puussa raunioiden keskellä.












Yhtenä päivänä kiivettiin pienen matkaa Geraniavuoren rinteelle aivan uimarannan tuntumasta, Loutrakin lähteen takaa. Tuosta lähteestä, jonka vesi on mineraalipitoista ja sen vuoksi käytetään hoitomuotona, on kuva aiemmassa jutussa.
Rinteellä oli eucalyptuspuun oksa polulla. Oksaan oli kaiverrettu rakastavaisten nimiä. Eskokin innostui asiasta ja nyt siellä on meidänkin nimet ikuistettuna.











1 kommentti:

  1. Oli siellä Korintissa kalliita vaateliikkeitä kuten Versace, Burberry. Ei ollut hintalappuja ikkkunassa. Senpä takia emme menneet Tepan kanssa edes sisälle liikkeisiin. Periaate, ei osteta kun ei hintalappua näkyvissä! Opin sen jo lähtiessä Helsingin kentällä !
    Pirkko

    VastaaPoista