Sivut

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Algarvea



Jotta nähtäisiin muutakin täällä Algarvessa kuin tämä Albufeiran ympäristö, ostimme paikallisesta matkatoimistosta kokopäiväreissun nimeltä "historical Algarve". Ei yhtään hullumpi homma kierrellä ilmastoidulla bussilla maan lounaisosaa.



















Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Silvesin kaupunki.

Se on Algarven muinainen maurilainen pääkaupunki. Alueella ovat asuneet mm. foinikialaiset, roomalaiset ja länsigootit.
Kävimme kävelemässä vanhassa kaupungissa ja Castelo dos Mouros-linnassa.

Kaupungissa vietettiin parhaillaan Keskiaika-viikkoa. Iltaisin on kovasti siihen liittyvää ohjelmaa, mutta näin aamusta näimme vain pressuilla peitettyjä kojuja katujen varsilla.












Silvesistä jatkoimme pohjoiseen Serra de Monchiquen vuoristoon, jonka sanotaan suojaavan rannikkoa pohjoisen tasankojen kuumalta paahteelta.
Vuoriston kylien ja korkkitammimetsien jälkeen saavuimme Algarven korkeimmalle kohdalle. Foia kohoaa 902 metriin merenpinnasta. Tuuliselta huipulta oli hulppeat näköalat rannikolle. Täällä sitten maisteltiin paikallisia viinejä ja liköörejä sekä tietysti ihailtiin maisemia.












Lounaan jälkeen seuraava pysähdys oli
Lagos. Tämän kaupungin kerrottiin olleen maurien aikaan merkittävä satamakaupunki, mutta sen kulta-aika on ollut pyreneitten niemimaan takaisin valtauksen jälkeen, jolloin siitä tuli Algarven pääkaupunki. Prinssi Henrik on asunut täällä ja kaupunki on ollut hänen johtamiensa löytöretkeilijöiden tärkein satama ja telakkakaupunki.












Afrikan rannikolle tehdyiltä löytöretkiltä tuotiin myös orjia. Lagosissa onkin sijainnut Portugalin ensimmäiset orjahuutokaupat. Täällä, kuten muuallakin Algarvessa suurin osa vanhoista raknnuksista on tuhoutunut vuoden 1755 maajäristyksessä. Algarven komeimmaksi kirkoksi sanottu Igreja de Santo Antonion barokkikappeli on rakennettu maanjäristyksen jälkeen. Kävimme kirkossa ja sen yhteydessä olevassa arkeologisessa museossa. Kirkon puisessa katossa oli mahtavat kattomaalaukset ja seinät -tietysti kultaa. Museossa paljon mielenkiintoista esineistöä Algarven alueelta. - Ja tietysti valokuvauskielto.
Täältä auringonpaisteesta sitten lähdimme jatkamaan matkaa kohti maailmanloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti